Tärkeää tietoa liittyen koronavirukseen

Ford rekrytoi robotit testaamaan autoja vaativissa olosuhteissa

16.8.2021

Robottikuski selviää korkeimmistakin paikoista kärsimättä hapenpuutteesta.


Fordin viimeisintä tekniikkaa edustavalla testilaitoksella, Weather Factorylla, on tällä hetkellä kiireisempää kuin koskaan aikaisemmin. Laitoksella on mahdollista testata autoja ääriolosuhteissa saman katon alla. Tämä on mahdollistanut testaamisen tavalla, johon matkustusrajoitukset eivät ole vaikuttaneet yhtä paljon kuin tosielämän testeihin.

Simuloinnilla on saatu aikaiseksi niin realistiset olosuhteet, että myös kokeneimmat testiajajat saattavat väsyä tai tulla huonovointisiksi testin aikana, esimerkiksi korkean paikan testissä.

Ford on nyt rekrytoinut testaajiksi kaksi robottia, joille tiimi on antanut nimet Shelby ja Miles*. Roboteista on apua erityisen kuormittavissa testeissä, joissa suoritus täytyy pystyä toistamaan täysin samalla tavalla useita kertoja.


Testausta Kölniin luoduissa ääriolosuhteissa

Saksan Kölnissä sijaitsevassa Fordin Weather Factory -testilaitoksessa tehtyjen testausten ansiosta Fordin kuljettajat tietävät ajavansa autoa, joka on suoriutunut vaativissa olosuhteissa –­­­­­­­­­­­ kuten Saharan autiomaassa, Siperiassa tai Alppien korkeimmilla huipuilla.

Ihmisten tekemät ääriolosuhteiden tuulitunnelitestaukset vaativat lukuisia turvallisuustoimenpiteitä. Testeihin on muun muassa varattava happipulloja ja lääkinnällisiä välineitä. Lisäksi paikalla on oltava lääkintähenkilö, sillä testikuljettajan terveyttä tarkkaillaan jatkuvasti testin aikana.

Kumpikin testiroboteista kykenee toimimaan -40°C ­­­–­­­­­­­­­­­ +80°C lämpötiloissa ja äärimmäisessä korkeudessa.

Robotin jalat yltävät auton polkimille, toinen käsi on vaihteenvalitsimella ja toista käytetään auton käynnistämiseen ja sammuttamiseen.

“Nämä kaksi uutta kuljettajaa ovat fantastinen lisä tiimiin, koska ne pystyvät tekemään vaativia kestotestejä korkealla ja kuumissa lämpötiloissa. Kun kuljettajan paikalla on robotti, voimme jatkaa testejä yön yli tarvitsematta huolehtia ruokailuista tai muista tauoista,” sanoo Frank Seelig, Supervisor, Wind Tunnel Testing, Ford of Europe


Ford jatkaa tosielämän testauksia sekä Euroopassa että muualla maailmassa. Euroopan testipaikkoihin kuuluvat muun muassa Itävallan korkein vuori Grossglockner ja Ruotsin Lapissa sijaitseva Arjeblogin alue. 

Katso lisää videolta: 


* Carroll Shelby ja Ken Miles olivat avainasemassa Le Mansin 24 tunnin kilpailun vuonna 1966 voittaneen Ford GT40:n kehittämisessä. Shelby on lisäksi osallistunut Ford Mustangin ja sen Shelby-erikoismallien kehittämiseen.

Ota yhteyttä Tilaa uutiskirje

Uutiset

Tarjoukset

 • Tarjous päättyy: 31.10.2021

  UUSIEN HENKILÖAJONEUVOJEN | KUGA

  Uuteen Ford Kugaan korko 0% ja kulut 0€

  Uuteen Ford Kugaan korko 0% ja kulut 0€
 • Tarjous päättyy: 31.10.2021

  UUSIEN HENKILÖAJONEUVOJEN | FIESTA

  Uuteen Ford Fiestaan korko 0% ja kulut 0€

   Uuteen Ford Fiestaan korko 0% ja kulut 0€
 • Tarjous päättyy: 31.10.2021

  UUSIEN HENKILÖAJONEUVOJEN | PUMA

  Uuteen Ford Pumaan korko 0% ja kulut 0€

  Uuteen Ford Pumaan korko 0% ja kulut 0€
 • Tarjous päättyy: 31.10.2021

  UUSIEN HENKILÖAJONEUVOJEN | FOCUS

  Uuteen Ford Focukseen korko 0% ja kulut

  Uuteen Ford Focukseen korko 0% ja kulut
 • Tarjous päättyy: 31.10.2021

  UUSIEN HENKILÖAJONEUVOJEN | MONDEO

  Uuteen Ford Mondeoon korko 0% ja kulut 0€

  Uuteen Ford Mondeoon korko 0% ja kulut 0€
Katso kaikki viimeisimmät tarjoukset PP-auto Oy

Uutiset

Katso kaikki viimeisimmät uutiset PP-auto OyArviot